UG Dzikowiec
Baner głowny strony UG Dzikowiec Strona ministerstwa
Normalna wielkość czcionki
Średnia czcionka
Duża czcionka
Kontrast 1
     URZĄD GMINY
 
  Grupa:   URZĄD GMINY
  Nr pozycji   186
  Nazwa pozycji   Przetarg nieograniczony na DOŻYWIANIE NA TERENIE GMINY DZIKOWIEC W 2016 ROKU
 

Dzikowiec 2: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu , gotowaniu oraz wydaniu w dniach nauki szkolnej w szkołach na terenie gminy Dzikowiec gorących posiłków uczniom oraz osobom dorosłym w godzinach od 8.30 do 13.00. Przedmiot usługi będzie realizowany ze środków finansowych Ośrodka Pomocy Społecznej w ramach wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania -Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Numer ogłoszenia: 340404 - 2015; data zamieszczenia: 11.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V

zamówienia publicznego


zawarcia umowy ramowej


ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , 36-122 Dzikowiec 2, woj. podkarpackie, tel. 17 7442 107, faks 17 7442 107.

         Adres strony internetowej zamawiającego: www.dzikowiec.itl.pl/bip

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu , gotowaniu oraz wydaniu w dniach nauki szkolnej w szkołach na terenie gminy Dzikowiec gorących posiłków uczniom oraz osobom dorosłym w godzinach od 8.30 do 13.00. Przedmiot usługi będzie realizowany ze środków finansowych Ośrodka Pomocy Społecznej w ramach wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania -Pomoc państwa w zakresie dożywiania.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1.1. Przygotowanie, gotowanie oraz wydanie podopiecznym GOPS i uczniom w szkołach jednego jednodaniowego gorącego posiłku dziennie dla wytypowanych przez GOPS uczniów dożywianych w 1.Zespołach Szkół w Dzikowcu i Wilczej Woli, oraz .Publicznych Szkołach Podstawowych w : Lipnicy, Mechowcu, Kopciach i Spiach tj. w tygodniu : 2 x zupa i 3 razy drugie plus kompot zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz obowiązującymi przepisami wykonawczymi w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. W okresie kolejnych 10 dni posiłki nie mogą się powtarzać. Zakres zamówienia obejmuje 210 posiłków dziennie w dni nauki szkolnej. Przy czym liczba uczniów w ciągu roku może ulec zmianie. 3.1.2. Przygotowanie w dniach nauki szkolnej dla dzieci jednego dwudaniowego gorącego posiłku tj. zupa i drugie danie, kompot oraz podwieczorku tj. owoce, jogurt i inne w Przedszkolach Samorządowych 9- godzinnych w Dzikowcu, Przedszkolu Samorządowym w Mechowcu, Oddziale Przedszkolnym Wilczej Woli i Oddziale Przedszkolnym w Spiach dla wytypowanych przez GOPS dzieci zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz obowiązującymi przepisami wykonawczymi do ustawy w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. W okresie kolejnych 10 dni posiłki nie mogą się powtarzać. Zakres zamówienia obejmuje 31 posiłków dziennie. Przy czym liczba uczniów w ciągu roku może ulec zmianie. 3.1.3 Przygotowanie i gotowanie posiłków winno odbywać się w kuchniach na terenie gminy Dzikowiec 3.1.4 Wydanie i spożywanie posiłków w formie dożywiania dzieci i uczniów musi odbywać się na terenach szkół i przedszkoli, które należy uzgodnić z dyrektorami placówek oświatowych. 3.1.5 Na potwierdzenie dysponowania pomieszczeniami o których mowa w punkcie 3.1.3 i 3.1.4 w okresie od 04.01.2016r. do 31.12.2016r. należy przedłożyć oświadczenie (wg załącznika nr 6 do SIWZ). 3.1.6. Posiłki mają być podawane uczniom w naczyniach wraz ze sztućcami , a osobom starszym w termosach. Brudne naczynia mają być uprzątnięte, umyte i wyparzone przez Wykonawcę natychmiast po spożyciu posiłku. 3.1.7 Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania posiłków w jednorazowych naczyniach. 3.1.8 Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz przygotowane zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz obowiązującymi przepisami wykonawczymi w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. 3.1.9 Posiłki muszą być gorące, urozmaicone, smaczne i estetyczne. Musza posiadać wymagana przepisami kaloryczność oraz wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 3.1.10 Wymaga się bezwzględnego przestrzegania przepisów higieniczno-sanitarnych podczas przygotowywania i wydawania posiłków. Zamawiający nie dopuszcza możliwości przygotowywania posiłków z półproduktów. 3.1.11 Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis dożywianym uczniom w sposób zwyczajowo przyjęty w danej szkole , z 3-dniowym wyprzedzeniem Dyrektorom szkół i Przedszkoli do wcześniejszego zatwierdzenia w formie pisemnej. Wykonawca nie może zaniżać wagi, kaloryczności posiłków pod groźbą zastosowania kar umownych, łącznie z zerwaniem umowy. Zobowiązuje się Wykonawcę do załączenia do oferty jadłospisu na pierwsze 10 dni żywienia. 3.1.12 Posiłki muszą być przygotowywane i wydawane przez osoby posiadające odpowiednie zaświadczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych. 3.1.13 Wykonawca jest zobowiązany zapewnić sobie we własnym zakresie i na własny koszt miejsce przygotowania, gotowania posiłków spełniające wymagania sanitarne na terenie gminy Dzikowiec. 3.1.14. Podana liczba dzieci objętych dożywianiem jest szacunkowa i może ulec zmianom. 3.1.15.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby dożywianych uczniów w zależności od potrzeb i wydanych decyzji administracyjnych na bezpłatny posiłek. Podana liczba uczniów może ulegać zmianom np. z powodu zmian przepisów prawa pomocy społecznej, zmian liczby dzieci uczęszczających do szkoły, przedszkola, zmiany zamożności społeczeństwa , chęci lub nie chęci korzystania z posiłków przez dzieci i uczniów, absencji i innych powodów. Powyższa okoliczność nie może być powodem zerwania umowy bądź też powodem zmiany ceny posiłków. 3.1.16.Zamawiaczy przekaże Wykonawcy wykaz uczniów i dzieci , osób dorosłych na 3 dni przed rozpoczęciem dożywiania..

II.1.5)

 

przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

         Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

         

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.32.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.



II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 04.01.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

         III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o    Zamawiający uzna warunek za spełniony poprzez złożenie przez Wykonawcę : - oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy PZP według zał. nr 2 do SIWZ.

         III.3.2) Wiedza i doświadczenie

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o    Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy -w tym okresie, przygotowując i wydając co najmniej 300 posiłków dziennie przez okres co najmniej 6 miesięcy dla uczniów w szkołach lub o porównywalnym charakterze z przedmiotem zamówienia wg. zał. nr 5 do SIWZ.

         III.3.3) Potencjał techniczny

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o    Zamawiający uzna warunek za spełniony poprzez złożenie przez Wykonawcę: - oświadczenia na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy PZP -wg. zał. nr 2 do SIWZ

         III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o    Zamawiający uzna warunek za spełniony poprzez złożenie przez Wykonawcę: - oświadczenia na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy PZP -wg. zał. nr 2 do SIWZ

         III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o    Zamawiający uzna warunek za spełniony poprzez złożenie przez Wykonawcę : -oświadczenia na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy PZP - wg zał. nr 2 do SIWZ).

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

        1 - Cena - 97

        2 - Czas zgłoszenia dodatkowej liczby posiłków(zapotrzebowanie) - 3

IV.2.2)

 

przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dzikowiec.itl.pl/bip
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: GOPS Dzikowiec 36-122 Dzikowiec ul.Dworska 62.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Dzikowiec -Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej 2w Dzikowcu ul.Dworska 62(pokój nr 2).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

 

 
  Data publikacji   2015-12-11



Załączniki:
 1. SIWZ
 2. Załącznik nr 1 Formularz ofertowy
 3. Załącznik nr 2 Oświadczenie art. 22
 4. Załącznik nr 3 Oświadczenie art. 24
 5. Załącznik nr 4 Oświadczenie gurpa kapitałowa
 6. Załącznik nr 5 Wykaz wyk. uslug
 7. Załącznik nr 6 Oświadczenie
 8. Załącznik nr 7 umowa

Osoba, która stworzyła pozycję:   Osoba Nieznana 
Osoba odpowiedzialna za treść:    
 
  Ilość odwiedzin: 67840